Followers

31 Julai 2012

Break lagi...

aduhai... break pun nk crita ke? This is my blog. so?


ai hai semua.sihat ke semua?harap semua nya sihat eh.
yang berpuasa sempena bulan ramadan ni.selamat berpuasa.beramal kerana Allah eh.so xperlu bgtau semua org kita tgah berpuasa.kang pahala xdapat.dapat dosa riak plak.ehem.
*agak panjang tazkirah hari ni -___-*

entri hari ni.ak nak citer psal love story la.ehem.kalo bahasa melayu nya.kisah cintan cintun.ak xda la hebat sgt dlm cinta cinta ni.even ak beberapa kali di gelar doktor cinta oleh kawan kawan sejagat.tapi jujur nya.bila msalah dtg pada ak. ak pun kena menangis kat bahu org laen jugak.huu.Antara cinta yang telah berlalu dengan cinta yang sedang menanti kita sentiasa cenderung untuk mengabaikan cinta yang berada jelas di mata dan sering mengharap dan menoleh kepada cinta yang telah berlalu jauh meninggalkan kita.

Kadang-kadang bila kita sudah memiliki sebuah cinta kita terlupa yang cinta itu masih perlu sentiasa dipupuk dan dibajai dengan kasih sayang. Kita terlalu yakin kita akan memiliki cinta itu sampai bila-bila pun. Apabila segalanya berakhir barulah kita akan menyedari kesilapan yang kita telah lakukan. Dan malangnya kesedaran itu sentiasa datang terlambat.


Bila seseorang jatuh cinta ketika dia baru kehilangan kekasih hati maka cinta yang tercipta itu bukanlah cinta sebenar melainkan hanya seperti ubat khayal yang bertindak sementara sahaja dan kemudian akan merosakkan hatinya dua kali ganda malah berganda-ganda lagi selepas itu…kerana sesungguhnya kita boleh menipu orang lain tetapi bukan hati kita sendiri.

Bila cinta putus ditengah jalan usahlah bermuram durja menyakiti diri sendiri. Bangkitlah dan mulakan cinta baru. Kerana setiap cinta yang hilang pasti akan ada pengganti. Usah mengharap pada yang tak pasti, usah merayu pada yang tak sudi. Cinta pertama tidak semestinya yang terbaik. Setiap cinta mempunyai keunikan dan kehangatan yang tersendiri. Janganlah terus terikat kepada cinta yang sudah pergi.

Jika bercinta janganlah kita menjadi hamba cinta. Seperti mana kita tidak mahu menjadi hamba duit kita juga tidak mahu mejadi hamba kepada cinta. Kuasai cinta. Jadilah tuan kepada cinta. Jangan biarkan cinta memperkotak-katikkan hidup. Gunalah akal dan fikiran.

Bila kita kecewa atau putus cinta kita selalu menyalahkan orang lain atas kegagalan cinta itu. Tapi pernahkah kita bermuhasabah dengan diri sendiri apa yang telah kita lakukan sehingga segala-galanya musnah. Kerana tanpa sedar kadang-kadang kita membuat kesilapan yang menutup pintu hati sang kekasih untuk terus mencintai kita.

Kadang- kadang kita tewas dengan tipu helah orang ketiga yang sengaja mewujudkan jurang di antara kita. Bila hidup menjadi tidak terurus kerana kecewa ingatlah setiap benda di dunia ini tidak akan kekal lama… tidak terkecuali CINTA. Jadi terimalah realiti… Di mana ada cinta disitu pasti akan ada perpisahan cuma masanya sekarang atau kemudian.

Dah habis madah2 cinta... dhom pun putus cinta.. alahai..  baru sbulan nak masuk 2 bulan. Apa salah dhom taktaw la. 

We're Together..
baru 1 bulan, 3 minggu & 6 hari.
hahaha...  

Pasni, DHom taktaw la apa jenis cinta pulak yang akan datang dalam hidup Dhom..
sedih memang sedih. Dhom sayang sangat kat XOXO. waHai XoXo,kalau awak baca blog ni, fikir2kanlah semula.. :)


P/s : Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.

Tiada ulasan: